LVSC podcast

Ben je geïnteresseerd in onderwerpen die te maken hebben met coaching, supervisie of organisatiebegeleiding en luister je graag naar podcasts? Luister dan naar de LVSC podcast!

kLEIN podcast afbeelding

Nieuwe LVSC podcast CoachVisie van start!

Hoera! Onze nieuwe podcast CoachVisie is online gegaan op spotify op 26 juni 2024. CoachVisie is een samenvoeging van (organisatie)coaching en supervisie. Heb je tips voor een onderwerp voor CoachVisie laat het ons weten!

Afleveringen CoachVisie

#1 Inzichten uit persoonsgericht en waarderend trainen

Aart Deddes in gesprek met Wiepke de Heij (leer)supervisor, docent supervisiekunde en trainer).

#2 Ondernemerschap: hoe ga je om met ondernemersrisico's?

Aart Deddens in gesprek met Sylvia Huydecoper (zelfstandig jurist, directeur PZO) en Peter Vergeer (voorzitter LVSC, zelfstandig supervisor en relatiecoach).

Korte podcasts congres Oog voor Organisaties

Mei 2024
Tijdens ons congres Oog voor Organisaties op 11 april 2024 heeft Suzanne Bindels met de keynotes, workshopleiders, het bestuur en deelnemers gesproken. Luister naar hun verhaal en visie in deze korte podcasts en laat je inspireren!

Podcast met keynotes

Podcast keynote Helmi van Doorn over Wie of wat bepaalt je identiteit?
Podcast keynote Paul Smit over Ons onbewuste brein
Podcast keynote Suzanne Verdonschot over Innoveren met impact

Podcast met workshopleiders

Podcast workshop Bob Offereins over Comfortabel zijn in het oncomfortabele
Podcast workshop Karen Walthuis over Relationele verleidingen
Podcast workshop Marlies Jellema over Werkgeluk kent geen leeftijd
Podcast workshop Marijke Spanjersberg over Systemisch werken

Podcast met bestuur

Podcast bestuurslid Liesbeth van der Jagt over Kwaliteit van het vak en ontmoeting

Podcast met deelnemers over eye openers, inspiratie en blinde vlekken

Luister naar Bontje Pool
Luister naar Roelof Hoving
Luister naar Paula Kaag

Podcast congres Oog voor organisaties - begeleiden met impact

Luister naar de volledige podcast Oog voor organisaties - begeleiden met impact


Podcast Drie coachingswegen naar ZIJN

December 2023
LVSC-leden Hartini van Rijssel en Cees van Elst schreven samen met Paul Smit het boek ‘Van vermijding naar bevrijding, drie coachingswegen naar ZIJN’. Het boek is een introductie in non-dualiteit.

Interviewer Suzanne Bindels gaat in deze podcast in gesprek met Cees en Hartini over hun boek. Het wordt een zoektocht; een zoektocht naar non-dualiteit, wat is dat? Een zoektocht naar ZIJN, naar Ik en de Ik-beleving. Luister en ga mee op deze zoektocht!

Cees en Hartiniv2(2)

Hartini is gediplomeerd psychosociaal therapeut en werkt vanuit Acceptance & Commitment Therapy en Brainspotting (www.hartini.nl). Cees van Elst (www.heartfulatwork.nl) is LVSC Registercoach, VU accredited executive teamcoach en aangesloten bij de Academie voor Medisch Specialisten. Paul Smit (www.paulsmit.nu) is filosoof en breinexpert. 

LVSC podcast Van vermijding naar bevrijding

Podcast Wat is kwaliteit in coaching en supervisie?

November 2023
Kwaliteit is een begrip dat veel wordt gebruikt binnen een beroepsvereniging. Leden sluiten zich vaak aan om kwaliteit te borgen. Ook in het vak van professioneel begeleiden, zoals coaching, supervisie en organisatiebegeleiding, speelt kwaliteit een belangrijke rol. Als beroepsvereniging van professioneel begeleiders, zetten wij stevig in op kwaliteit.

Maar wat is kwaliteit eigenlijk?

In deze LVSC podcast gaat podcastmaker Suzanne Bindels met drie gasten, Michiel de Ronde, Annet Murre ten Have en Irene Slaats, het gesprek aan over kwaliteit.

Michiel werkt als lector aan de doorontwikkeling van het vakgebied van begeleidingskunde. Irene is mede eigenaar van opleidingsinstituut Psychodidact. Psychodidact ziet zichzelf vooral als bewaker van de kwaliteit, zowel op inhoud als op vorm. Annet is directeur van Bureau LVSC.

KLEIN foto podcast kwaliteit

Samen gaan zij in gesprek over de kwaliteit van het vak professioneel begeleiden. Wat wordt verwacht van een professioneel begeleider, wat dragen opleidingen bij en welke rol hebben accreditatie organen?

Hoe verhouden protocollen zich ten opzichte van kwaliteit? Is er een spanningsveld tussen kwantiteit en kwaliteit? 

Luister naar deze LVSC podcast en laat je inspireren!

LVSC podcast Wat is kwaliteit?

Podcast marketing en ondernemerschap voor professioneel begeleiders

Juni 2023
In deze LVSC podcast spreken interviewster Suzanne Bindels en zorgmarketing expert Ingrid Beerse van Bureau Beerse (www.bureaubeerse.nl) over het belang van ondernemerschap en marketing voor coaches en supervisoren. 

Als één van de eerste zorgmarketeers in Nederland heeft Ingrid de missie om kleine zorg- en begeleidingsondernemers, zoals coaches, supervisoren en therapeuten meer zichtbaar te laten worden en léf te laten hebben om het anders te doen. Zonder contracten met verzekeraars. Want er zijn zoveel mensen die hen nodig hebben en daar ook echt geld voor over hebben. Coaches, Supervisoren en therapeuten mogen echt gaan staan voor wat ze waard zijn.

KLEIN Suzanne Bindels en Ingrid Beerse


Gratis Review format
Ingrid Beerse: 90% van de mensen gaat af op een review op jouw website. Gebruik het gratis review format van Ingrid voor meer reviews met de beste inhoud.

LVSC podcast met Ingrid Beerse over Ondernemersschap


Podcast Supervisie als motor voor duurzame ontwikkeling van de Coach

September 2022
Ook als coach heb je af en toe een moment nodig om even afstand te nemen van je werk en aan je eigen ontwikkeling te werken. Voor duurzaam leren reflecteren is supervisie bij uitstek een geschikte methode.

Maak tijd vrij voor jouw APK en luister naar onze podcast over wat Supervisie doet voor jouw duurzame ontwikkeling als professional of kan doen voor je eigen coachtrajecten.

Kleien Paula en Ton podcast Supervisie

Samen met Suzanne Bindels (zelfstandig ondernemer, trainer en coach) van Room for hebben we een prachtige podcast opgenomen met Paula Kaag en Ton Vegt. Beiden zijn werkzaam als LVSC geregistreerd supervisor en hebben de nodige ervaring in de begeleidingskunde. Benieuwd wat supervisie doet voor je persoonlijke ontwikkeling? Laat je inspireren en luister naar de podcast!
 

LVSC podcast Supervisie als motor voor duurzame ontwikkeling

 

Podcast Ondernemersmiddag met Siets Bakker

Juni 2022
Anne Jan de Witte maakte een podcast tijdens de LVSC Ondernemersmiddag op 9 juni 2022. Hij sprak met Siets Bakker (trainer, organisatiecoach, auteur en spreker), Mariëlle Visser van bureau LVSC en diverse deelnemers aan de Ondernemersmiddag. 

  Klein podcast Siets Bakker jun 2022

LVSC podcast met Siets Bakker over ondernemerschap

 

15x podcast LVSC jubileumcongres

September 2021
Tijdens het LVSC jubileumcongres Skills & Scenery - professioneel begeleiden in de 21e eeuw dat in 2021 werd georganiseerd, hebben we 15 podcasts opgenomen met keynotesprekers, de dagvoorzitter, deelnemers, de beursorganisator, een workshopleider, de ANSE en diverse mensen van het bureau, bestuur en commissies van LVSC. 

Benieuwd wat er komt kijken bij professioneel begeleiden in de 21e eeuw? Luister naar de korte podcasts!

LVSC podcast Jubileumcongres 2021